tisdag 5 november 2013

Rom och cola


Rimlig farhåga, detta med rom och cola.

Tragikomiskt och så, men det är något som skaver varje gång jag läser grejer besläktade till detta. Så här:

Det luriga är att 5% skriver sånt här på allvar medan 95% trollar. Just så är det även i verkliga livet. "Höhö ska ba fråga regeringen höhö" är väl vanligast, följt av "höhö vegetariskt sa'ru höhö". Handlar inte ens i första hand om att ge uttryck för misogyna/rasistiska värderingar (även om de naturligtvis högst sannolikt finns där även i de fallen), utan om att sno folks energi. Jag har tidigare uppskattat det sammanlagda antalet svenska nät- och irl-trollsnubbar som frekvent uppvisar sådana här beteenden till en halv miljon och ser ingen som helst anledning att backa från den siffran.

Flashbacktråden handlar om detta. Och du behöver knappast gå till Flashback; din skola eller arbetsplats räcker fint. Eller till Facebook. Jag ser nämligen verkligen heller ingen anledning att backa från det jag sagt tidigare om att det till starkt övervägande del var samma grej i och kring "Ta håret tillbaka"-prylen. Inte heller nu, med 1½ års tankedistans. Det försvinnande lilla antal killar som gick att resonera med där efter att de först gått ut höhö:igt, kammade sig sannolikt utan att kunna göra något annat, på grund av utsattheten i att plötsligt vara en liten höhö-grabb mot trettio brudar i tråden.

I umptielva fall av umpftielva är det bara att blocka respektive gå därifrån (alternativt dela ut en lavett först om situationen så kräver, sedan gå därifrån). Verkar inte speciellt energismart att oroa sig för risken att faktiskt ha råkat vara lite kymig tillbaka mot någon som kanske inte var så tarvlig ändå. Den är försumbar.

Låt de här snubbarna klargöra och bevisa att de är genuint intresserade av att ta in vad du säger innan du riskerar att tvingas sänka dig till samma grundvattennivå och därmed får gå runt minst småirriterad resten av dagen. Är snubben intresserad av osnubbigheter märks det. Jag lovar. Jag har själv gått från att vara snubbelisnubbe och energitjyv ("men orättvisorna som drabbas män då?" - den raden borde lugnt vara hela 00-talets "won't somebody please think of the children?" och jag drog den otaliga gånger redan innan millennieskiftet!) till att vara lyckligt lottad nog att ha hamnat runt personer (mest rimliga brudar) som jag kunnat övertyga om att jag faktiskt var intresserad av att göra något annat med mitt liv trots allt. Och nä, jag är givetvis inte bättre™ eller sjysstare™ än någon annan.


Jag önskar att ingen lagt ett uns ork på att försöka banka vett i mig de gångerna jag betedde mig så här, för det ledde aldrig någonstans överhuvudtaget, utom till att jag fick nån slags maktkick av att ha fått någon tjej att spilla en del av sin tid/ork (vilket ju också bör tyda på att detta handlar om ett rätt utstuderat förtryck). Det är inget att göra åt nu, förutom att försöka bete sig rimligt i möjligaste mån. Men - jag önskar verkligen att folk som utsätts för dylika tekniker hade det här i åtanke oftare. Går konstant i bitar å andras vägnar när jag ser scenen spelas upp. Skända sajten, vägra kommentera - svik debatten, var otrevlig. Typ.


I guess it'd be different if they thought we were human

(Disclaimer: Menar naturligtvis inte att KillBerätta för andra hur de Ska Göra. Bäst att vara tydlig ibland, lex min under stundom famösa insändare. Snubbar bör i första hand sluta snubba sig.)
 
Site Meter