måndag 1 juni 2015

När sovaren själv får välja


Hur skulle du fördela dina sömntimmar om du fick bestämma helt och hållet, men detta sedan gällde precis alltid; hela livet? Vi kan utgå ifrån sju timmar (fast du får välja ett annat antal om du vill vara den som är sån), och att det alltså fungerar som så att du slocknar och vaknar när du gör utan undantag.

Jag velar mellan 22-05 och 03-10:

- Det vore å ena sidan helt fab att börja varje dag med den helt reella känslan av att vara steget före precis alla andra och ändå känna att en är i fas med just de flesta andra - och därmed även det mesta i "samhället". Jag skulle börja luncha med folk och hinna gå i affärer, bara en sådan sak.

- Å andra sidan har jag alltid varit som mest kreativ ett tag efter midnatt, och med avsparkstider i jobbet och konserter jag både vill se och själv anordna, med mera - så vore det nog lika surt att gå miste om i princip allt sådant som det vore soft att alltid ha helt ostressiga morgnar.

Knepigt. Kanske en annan fördelning är optimal ändå, även om den till synes skulle innebära ett avkall på de stora fördelarna hos mina favoriter?

Allt det här blir ju jättehypotetiskt åtminstone för egen del, då jag som ni vet haft abnormt svårt såväl med att somna som med att vakna till sedan lågstadieåldern, men det går ju att önska - och det är antagligen bra att ha något att sikta på medan jag kämpar med att få fason på det hela.
 
Site Meter