tisdag 11 november 2008

Janne Bengtsson: kvar på perrongen

Tror Svenska Dagbladets hockeyreporter Janne Bengtsson är lite snopen idag.
Den 26:e juli skrev han följande i en artikel:

Ett försök att av några supportrar att starta ett lag, Bajen fans, i division fyra, har inte - åtminstone inte än så länge - gjort några större avtryck på hockeykartan.

Några veckor senare, den 17:e augusti, kom Tommy Boustedt ner till Bajen Fans-lokalen och erbjöd sina tjänster som tränare. Det blev stor uppståndelse i media de kommande dagarna och veckorna. Helsida på SVT text. Reportage i TV4-sporten. Stora artiklar i Aftonbladet, Expressen, på Eurosport, City, Södermalmsnytt... Men inte en rad i Svenskan.

På lagets första isträning slöt hundratals supportrar upp. Media hängde återigen på, inte minst Jannes antagonist Dagens Nyheter som i likhet med Metro drog till med en helsida. SvD? Nada.

När serien väl drar igång fördubblar Bajen Fans omgående publikrekordet för division 4-hockey. Återigen helsida på SVT text. Och i DN. Många andra hängde också på. Svenska Dagbladet? Inte en rad.

Bajen Fans Ishockeyförening har inte omnämnts i så mycket som en bisats eller en notis sedan Janne antydde att det nog var mycket snack och lite hockey vi ägnade oss åt.
Onekligen ganska fascinerande att folk på stora dagstidningar låter prestigen styra på det här sättet.

Släpp sargen, vänd på hjälmen och välkommen in i matchen.

Inga kommentarer:

 
Site Meter