tisdag 10 februari 2009

Apropå grisajävlar: med och utan


Poliser med humor (från dn.se):

Den största banderollen bland motdemonstranterna var ny för dagen och bar texten: "Tack för senast, Grisajävlar." Banderollen var dessutom utsmyckad med tre gristrynen som bar polismössa. Poliserna verkade inte ta illa upp. Många tog fram sina mobiler för att fotografera den.

Poliser utan humor (från sr.se):

En femtonårig pojke som i december förra kallade två poliser i Solna centrum för grisar och gjorde grisljud åt dem, åtaldes på måndagen för förolämpning. Pojken ska direkt efteråt ha ångrat sig och erkänt att han gjort fel. Trots det polisanmäldes han och nu riskerar han dryga böter skriver Metro. Kammaråklagare Viktor Carlberg säger till tidningen att det inte var självklart att åtala pojken. Men att han samtidigt inte ville agera domstol när det fanns åtalsskäl.

Och, se på fan, polis med bra samhällsanalys (från dn.se):

- Vill vi inse att det här handlar om killar som levt i Sverige i hela sitt liv, men att de knappt kan läsa och skriva? Några är hemlösa, och flyttar runt och bor hos kompisar. Men de är inte onda. Tro mig, det finns orsaker till att de gör som de gör, det finns inget obegripligt våld.
- Utåt sett påstås det att samhället satsar på de här ungdomarna, på deras nedslitna bostadsområden. Men i verkligheten får de bara smulor, smulor som dessutom prioriteras bort så fort kungen får statsbesök, säger polisen, som vill vara anonym.

Inga kommentarer:

 
Site Meter