torsdag 18 oktober 2012

Det är inte synd om "Stefan"



Angående dagens Metro-löp och artikel, då.
Givetvis är det dumt med våld. Och givetvis förstår jag den som reagerar på en osmidig plankning som gränsar till petting, men något sådant tycks det ju inte ha varit frågan om här (och det tycks överlag vara rätt ovanligt att folk är såpass oskickliga att det blir så).
Men med tanke på det ganska obscena och flagranta klassförakt man visar upp om man som "Stefan" i artikeln "säger ifrån" om att någon som plankar bakom en "borde betala för sig", är jag snarare förvånad över att det inte rapporterats om andra liknande händelser.
Ytterst få kan väl ha missat debatten kring SL:s höjning av avgiften för månadskortet och att den utestänger grupper som inte har råd. Därmed tycker jag inte det är speciellt mycket mer belevat att komma med en sådan kommentar än att knalla upp på närmaste stadsdelsförvaltning och uppmana de som väntar på sin tur för att få tala med en handläggare för försörjningsstöd att "ta sig i kragen".
Sådana åsikter är det naturligtvis upp till var och en att hålla sig med - på gott och ont. Men att kasta dem i ansiktet på folk kanske inte är sådär jättelyckat, alltid. Det räcker bra att säga sin mening vid valurnorna vart fjärde år - men då får man faktiskt leva med att man tycker det är soft med klassklyftor och knipa käft när folk som inte har råd att förflytta sig i sin stad tar rygg på en.
Våld är som sagt dumt - men synd om "Stefan" i artikeln är det knappast.

Inga kommentarer:

 
Site Meter