onsdag 9 april 2014

Finland behöver ingen Liston


Fotbollsklubben RoPS i Rovaniemi, som spelar i högsta serien och kvalar till Europa League, har tidigare profilerat sig med att ha hämtat duktiga zambiska talanger. Nu skryter RoPS dock med att de har gjort sig av med "tretton svarta män. Det har vi kunnat begrava fullständigt". Chefstränaren Juha Malinen är urnöjd med sina spelare "i synnerhet när man tänker att vi sannolikt är det finskaste av ligalagen." Framgångskonceptet är: "Vi har fått såna spelare vilkas namn vi uttalar rätt och finnarna känner till". Det bor uppenbarligen mer än en tomte i Rovaniemi.

Fick lite RoPS-kontext (för mig är detta fortfarande precis lika obegripligt, men ett sammanhang skadar aldrig):

"De har en handfull utländska förstärkningar. Man ska nog inte ta det så bokstavligt. Detta hängde ju ihop med deras konstiga spelarpolitik tidigare. Väldigt öppna dörrar, ingen kontinuitet. Han vill säga ungefär: Nu har vi koll, förstärkningarna är sådana JAG har valt ut, inte galningen som jag efterträder."

Källa. (Liston.) Textsjoket ovan är hämtat från en finlandssvensk journalistgrupp, och något omskrivet av mig. Läs också: Veikkausliigavalmentaja Malista syytetään syrjivistä näkemyksistä – RoPS irtisanoutuu kommenteista (Finlands största dagstidning; RoPS "tar avstånd" men inte mer) och detta i Fare: “Does Finnish football operate a colour bar?” ask campaigners after comments from Premier League coach. Till sist: här är lite skoj.

Inga kommentarer:

 
Site Meter