tisdag 29 april 2014

Mest av godo

Hej allihopa, nu har det blivit dags för dagens PK-problem!

Turkaffärer: skunkgrupp som varje blivande kolumnist tyckte var hilarious 2001. Invandrarbutiker: ord som inte funkar på kultursidor 2014.

Grej som funkade 2001 men som inte fallit i lika god jord 2014: Simon G approprierar svärta och presenterar sig som "the black Eminem".

Har inget att invända mot denna förändring, egentligen. Eller, har åtminstone ingen stark åsikt om den. Säger bara att den är snabb/markant. Är glad att bo i ett land där Dan Park än så länge sätts i finkan snarare än i riksdagen, men kunde kanske önska lite mer "offerperspektiv". Trivs annars ypperligt med denna svenska ängslighet. Fler borde vara ängsliga och tänka på hur de uttrycker sig, särskilt vi vita snubbar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte på det för ett tag sedan, när mitt överjag hindrade mig från att dra ett skämt för min turkiska kollega, där poängen var typ; "Jag är svensk, du är turk". Det var ett ganska roligt skämt i övrigt, men jag insåg att det dessutom var rasistiskt - även om mitt uppsåt inte var det.

Inte för att klappa mig allt för mycket på axeln, men jag ser det överjaget som en positiv personlig egenskap snarare än som problematisk ängslighet.

Mattias sa...

Fast ängslighet behöver inte vara problematisk.

 
Site Meter